Book Launch i Ekely // BASIC af Erik Steffensen // 18. august 2017 kl. 16-18

16.08.2017

BASIC omhandler det sort/hvide fotografi, der danner grundlag for alle værker, Erik Steffensen har skabt igennem de sidste 20 år. I bogen gengives værker fra de seneste 6 serier, der er skabt på basis af det analoge fotografi, og som derefter er blevet udsat for alt det, kun en kunstner kan tillade sig i mørkekammeret. Der er altså ikke tale om computermanipulerede digitale værker, men om den klassiske metode udsat for Steffensens kunstneriske hånd.

Vi kommer vidt omkring fra Perus fjerne bjerge, over USA’s sletter og via New York til Can Lis på Mallorca for at ende i København. Alle serierne er fulgt af et kort essay, hvor Erik uddyber det, der fascinerer ham ved den enkelte rejse. Mange af værkerne var udstillet på Fotografisk Center i foråret. I den anledning holdt professor Minik Rosing åbningstalen, og han har nu også skrevet forordet til bogen.

I anledningen af receptionen er der lejlighed til at se eller gense nogle af de værker, der er gengivet i bogen.

Samtidig har Erik fremstillet et værk i 35 eksemplarer, som i lighed med dem, der er gengivet i bogen, er analogt optaget og produceret på klassisk vis. Der er tale om det samme negativ, men alle 35 er forskelligt fremkaldt.

Bogen kan i dagens anledning erhverves for 200 kr., signeret af kunstneren. Ønsker man udgaven med et af de 35 signerede og nummererede værker, kan den erhverves for 1.900 kr.

BASIC er udgivet af Forlaget Bjerggaard, distribueres af Gyldendal og er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden og Oticon Fonden. Gyldendal står også bag Erik Steffensens meget roste biografi om Per Kirkeby, som også kan fås på dagen signeret af både Per Kirkeby og Erik Steffensen.

Vi glæder os til at se jer.

Mange hilsner

Erik Steffensen, Galleri Bo Bjerggaard og EKELY

PS Forhåndsreserveration af bogen eller særudgaven kan ske til sebastian@ekely.dk


Newsletter

Receive our news as the first