BOOK LAUNCH // Per Kirkeby Biography by Erik Steffensen

16.06.2017


”At trække en streg. Per Kirkeby – liv og værk” er fortællingen om Per Kirkebys dannelsesproces som menneske og kunstner fra opvæksten i Københavns nordvest-kvarter til hans internationale stjernestatus som billedkunstner.

Per Kirkeby begyndte sin kunstnerkarriere med en serie raderinger udført på en ekspedition i arktiske Peary Land i 1963, men allerede inden dette eventyr var der tegn på et mangefacetteret talent.

Fortællingen om håndværkerfamilien Kirkeby Christensen med aner i den vestjyske indre mission på faderen Alfreds side og den københavnske arbejderklasse på moderen Lucys side er både et familiært drama og et medrivende stykke efterkrigstidshistorie.

Turen, fra det børnerige miljø i socialt boligbyggeri, hvor den ordblinde Per voksede op med sine to mindre søskende i et kunstnerisk og kulturelt nybyggerland til kunstnerens status og betydning i det nye årtusinde, kan synes svimlende. Det er en livsrejse med mange højdepunkter og smertepunkter. Vi følger, hvordan væsentlige episoder i det personlige liv har haft afgørende indflydelse på værket.

Erindringsbogen ”At trække en streg. Per Kirkeby – liv og værk” er baseret på et righoldigt, hidtil ikke offentliggjort materiale fra kunstnerens private arkiv, dagbøger, offentlige kilder samt mere end et halvt hundrede samtaler mellem Per Kirkeby og bogens forfatter, billedkunstneren Erik Steffensen.

Bogen er illustreret med private fotos og signifikante værker der omtales i bogen.

Kan købes hos Ekely, Istedgade 51, København V. sebastian@ekely.com

Newsletter

Receive our news as the first