De Unge Og De Tunge: Søren Lose og Per Bak Jensen

18.01.2017

Inspiration går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I denne samtalerække beder vi en ung, talentfuld kunstner pege på en mere erfaren kollega, der som forbillede og inspirationskilde har haft betydning for den yngres virke. De to sætter hinanden stævne på scenen, og deres udveksling af tanker og holdninger til opvækst, genrer, inspiration og hinandens forfatterskab foregår direkte for øjnene af publikum.

Søren Lose, der netop nu er aktuel med udstillingen Vi byggede et hus, har peget på den internationalt anerkendte fotograf og billedkunstner Per Bak Jensen som sin samtalepartner til den første De unge og de tunge i 2017.
Søren Lose er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003, hvor han bl.a. havde Per Bak Jensen som underviser. Hans arbejde består af fotografi, skulptur og installation og kredser om emner som tid, erindring, rum og arkitektur. Med sin kunst sigter Lose efter at blotlægge nogle af de former og strukturer, som holder vort billede af verden sammen.

Som den første elev nogensinde, der blev optaget med fotografiet som eneste medie, er Per Bak Jensen uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1986. Han var efterfølgende lektor i fotografi fra 1986 til 2009. I sine værker beskæftiger han sig med naturen og de visuelle og symbolske virkninger, objekter kan have på landskabet, hvad enten det skyldes menneskelig indgriben eller ej. Han har en lang række udgivelser bag sig, og hans værker har været udstillet bl.a. på Metropolitan Museum of Art i New York, Bibliothèque Nationale i Paris og Louisiana i Humlebæk.

http://www.kb.dk/da/dia/ord/2017/170125_Lose_Bak_Jensen.html

Newsletter

Receive our news as the first